Засилва се контролът върху нощните заведения - ако се спазват мерките,

...
Засилва се контролът върху нощните заведения - ако се спазват мерките,
Коментари Харесай

Фандъкова се закани на затвори нощните заведения и да прекрати протестите

Засилва се контролът върху нощните заведения  - в случай че се съблюдават ограниченията, които специалистите са предписали, няма да има потребност от нови ограничения. Ако не се съблюдават – ще се обмислят спомагателни ограничения. Така кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява обстановката с идното връщане на наложителните маски навън, което обаче не докара със себе си промени във връзка с питейни заведения, нощни заведения, заведения за хранене и други обекти, в които жителите могат да стоят без защитни средства.

В столицата единствено през днешния ден новозаболелите са 523-ма, 341 души са в болница, а 47 – в интензивни отделения.

За мен най-важното е да се съблюдава дисциплината и по тази причина подчертавах още при започване на седмицата върху по-строгия надзор “, означи Фандъкова. Тя уточни, че през вчерашния ден са осъществени 381 инспекции в търговски обекти и има публикуван един акт за неносене на маски, в превоза с актове са 14 души, а за погрешно носене на защитни средства има 4 предупредителни протокола и 3 полицейски разпоредби, заяви bTV.

Мобилизирани са екипите на Столичния инспекторат, на Центъра за градска подвижност, всички екипи на „ Общинска полиция “, а от Столична дирекция на вътрешните работи има увещание, че и служителите на реда от дирекцията ще управляват жителите.  Ще има инспекции и на митинг ите, където през вчерашния ден демонстративно гориха маски . „ За мен всички хора са равнопоставени без значение къде са “, уточни кметът.

Фандъкова съобщи, че  все още кревати за COVID-19 заболели има, само че е проблем броят изключително на медицинските сестри и санитарите , които би трябвало да се грижат за тях. Тя ще предложения водещи епидемиолози да се включат в „ неофициален медицински съвет “, който да съветва общината за следващи ограничения.

Ще се сгъсти и разписанието на метрото .

Протестът въпреки това продължава, като за през днешния ден има плануван и нов подобен.

Организират  митинг  срещу . Той ще се състои в сряда (21.10.2020г.) от 19ч. на пл. " Орлов мост " в София. Насловът е .

" Носенето на  маски  на намерено е несъответстваща и неуместна мярка, която няма да спре разпространяването на ковид. Това е следващият цялостен неуспех на държавното управление да се оправи с рецесията, и следващия цялостен парадокс - с  маски  в парка и по улиците, без  маски  в заведения и нощни заведения ", пишат уредниците.

о

" Донесете си  маски  за еднократна приложимост, които ще изгорим, а остатъците ще сложим в резервоар за битови боклуци и ще го пратим, където му е мястото - в Министерството на здравеопазването ", допълниха те.

Събитието е непринудено и се провежда от студенти и жители в обществените мрежи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР